Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbersnaps – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat
Rabarbersnaps – recept
Fotolia

Gör egen rabarbersnaps till midsommar – så gott och enkelt! Perfekt till sill-lunchen eller att ge bort som gåva i en fin glasflaska. Spana in det somriga receptet här!

Ingredienser

1 flaska
  • 6-8 st rabarberstjälkar
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 st sockerbitar
  • 1 l renat brännvin

Så här gör du

  1. Skölj rabarbern och skär bort eventuella fläckar. Behåll skalet på för den röda färgens skull!
  2. Skiva rabarbern och skala ingefäran. Lägg ner i en syltburk med tättslutande lock tillsammans med sockerbitarna. Häll på brännvinet så att det täcker ordentligt.
  3. Låt dra i kylskåp i minst två dygn, gärna längre. Sila bort rabarbern (ät inte upp den!) och filtrera spriten genom kaffefilter. Tillsätt mer brännvin till önskad smak. Serveras väl kyld.
Du kanske även gillar