Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbersmulpaj med mandel och vispgrädde

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Glutenfri rabarberpaj med havregryn, bovetemjöl och mandelmjöl. Ringla över lite flytande honung vid serveringen om du vill. Vispad grädde är gott till.

Ingredienser

12 bitar

Smulpaj

  • 6 dl havregryn
  • 3 dl bovetemjöl
  • 3 dl mandelmjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl flytande honung

Fyllning

  • 4-5 rabarberstjälkar
  • 1 dl honung
  • 2 msk majsstärkelse, till exempel Maizena

Att strö över

  • 50 g hyvlad mandel

Tillbehör

  • vispgrädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor skål.
  3. Tärna smöret och blanda ner i skålen, blanda till en smulig deg. Tillsätt honungen.
  4. Lägg ⅔ av smulpajen i botten på en pajform cirka 26 centimeter i diameter.
  5. Skiva rabarbern, skala den om det är tjocka stjälkar. Blanda med honungen och majsstärkelsen.
  6. Lägg rabarberbitarna i formen och strö över resten av smulpajen och mandeln.
  7. Grädda mitt i ugnen cirka 25-30 minuter.
  8. Servering: Servera med vispgrädde.