Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbersaft – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 157 st har redan röstat

Rabarbersaft är perfekt att bjuda på till fikat. Dessutom är den riktigt enkel att göra.  Rabarbersaften passar utmärkt till både bullar, kakor och tårtor. En perfekt sommardryck för både barn och vuxna.

Det enda du behöver göra är att hacka rabarbern, koka upp den, sila den och sedan koka den igen. Här nedan är Mitt köks bästa recept på rabarbersaft.

Tips, ta gärna vara på fruktköttet som blir över i saftsilsduken och smaksätt det med lite socker och lite kardemumma eller vanilj. Gott att ha på frukostfilen eller havregrynsgröten!

Läs också: Fläderblomssaft – recept

Ingredienser

2 liter
  • 2 kg rabarber
  • 1 1/2 l vatten
  • saft från 1 citron
  • saft från 1/2 apelsin
  • 1 kg strösocker

Så här gör du

  1. Skölj rabarbern och skär den i bitar. Koka i vattnet tills rabarbern är helt mjuk.
  2. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter.
  3. Rengör grytan och häll tillbaka saften. Tillsätt socker, citron- och apelsinsaft. Koka under ständig skumning tills saften är helt klar. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt.
7 kommentarer om "Rabarbersaft – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Silva Holmér

      Hej Silvia,
      Det ska vara 1 1/2 liter vatten, liter-tecknet hade fallit bort men är nu åtgärdat. Hoppas saften smakar!

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök

  • Mariette Setterlund
    Mariette Setterlund

    Med tanke på att det skall bli 2 liter saft, så med väldigt stor sannolikhet skall det vara 1½ liter vatten.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Mariette Setterlund

      Hej Mariette,
      Det ska vara 1 1/2 liter vatten, liter-tecknet hade fallit bort men är nu åtgärdat. Hoppas saften smakar!

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till SofiaH

      Hej Sofia,
      Härligt att höra att saften blev så god!

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök