Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberrutor i långpanna med smultopping


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Saftiga och goda rutor som passar perfekt att ta med på picknicken.

Ingredienser

12 bitar


Mandelbotten

  • 
400 g mandelmassa

  • 4 ägg
  • 
Fyllning
  • 
200 g rabarber


Smultopping

  • 
2 dl (120 g) vetemjöl

  • 1 krm salt
  • 
1 tsk nystött kardemumma

  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 
1 dl strösocker

Så här gör du

  1. 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 
2. Mandelbotten: Klä en ugnsform, cirka 22x22 centimeter med bakplåtspapper.

  3. Arbeta in äggen lite i taget i mandelmassan, antingen för hand eller i en matberedare. Häll smeten i formen.

  4. Fyllning: Skär rabarberna i centimetertjocka bitar och strö dem över kakan. Förgrädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter. Detta för att smultoppingen inte ska sjunka ner i smeten.

  5. Smultopping: Mät upp mjöl, salt och kardemumma i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.
  6. 
6. Strö smulorna över kakan och grädda i ytterligare cirka 25 minuter tills kakan blivit gyllenbrun. Låt kakan svalna lite och skär den sedan i rutor.