Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberpaj


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Rabarberpaj

MALTE DANIELSSON

Ingredienser

4 små pajer

Botten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 50 g smör
  • 1/2 dl sötströ

Fyllning

  • 2 rabarberstänger
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl sötströ
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 äggulor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten i en skål och tryck ut degen i små pajformar. Sätt in i frysen 10 minuter.
  2. Förgrädda pajerna i 10 minuter. Skala rabarber och skär i små bitar. Koka upp grädde i en kastrull och lägg ner rabarber, sötströ och vaniljpulver.
  3. Ta av från värmen och vispa ner äggulorna. Häll fyllningen i pajformarna och sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
Du kanske även gillar