Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberpaj med nystött kardemumma

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Flingsalt och nystött kardemumma är hela hemligheten till denna underbara paj. Går bra att dubbla receptet öka tiden i ugnen något bara.

Ingredienser

4 portioner

Fyllning

  • 500 g rabarber
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk nystött kardemumma
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 
2 tsk potatismjöl

Smuldeg

  • 75 g smör
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 msk flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bland rabarber med salt, kardemumma, socker och lite potatismjöl. Fördela i en form.
  2. Nyp ihop smuldegen. Jag brukar avsluta med havregrynen, vill ha dem någorlunda hela.
  3. Fördela smuldegen över rabarberna. In i ugnen i ca 25 min. Gott med vaniljglass till.