Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Baka rabarberpaj och bjud på en uppskattad efterrätt eller supergott fika till kaffet. Här är en rabarberpaj som blir extra god med mandelmassa.

Ingredienser

8 portioner
  • 500 g rabarber
  • 0,5 jordgubbar
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 50 g pistaschnötter, hackade
  • 30 g valnötter, hackade
  • 200 g mandelmassa
  • 200 g mandelmassa

Till serveringen:

  • 1 st lime, zestat skal
  • florsocker
  • 2 dl vispgrädde eller glass

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en rund låg pajform med smör. Skölj och skär rabarbern i skivor och lägg i formen.
  2. Blanda sockret med potatismjöl och strö över rabarbern. Sätt fatet mitt i ugnen, 15 minuter.
  3. Strö över pistasch- och valnötter. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet och fördela över rabarber och nötter. Sätt in formen i ugnen igen, 10 minuter tills den fått fin färg.
  4. Dekorera med florsocker, limezest och en jordgubbe. Servera pajen ljummen med kall vispad grädde eller vaniljglass.