Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat
Rabarberpaj med mandelmassa
Thomas Carlén

Baka rabarberpaj och bjud på en uppskattad efterrätt eller supergott fika till kaffet. Här är en rabarberpaj som blir extra god med mandelmassa.

Ingredienser

8 portioner
  • 500 g rabarber
  • 0,5 jordgubbar
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 50 g pistaschnötter, hackade
  • 30 g valnötter, hackade
  • 200 g mandelmassa
  • 200 g mandelmassa

Till serveringen:

  • 1 st lime, zestat skal
  • florsocker
  • 2 dl vispgrädde eller glass

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en rund låg pajform med smör. Skölj och skär rabarbern i skivor och lägg i formen.
  2. Blanda sockret med potatismjöl och strö över rabarbern. Sätt fatet mitt i ugnen, 15 minuter.
  3. Strö över pistasch- och valnötter. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet och fördela över rabarber och nötter. Sätt in formen i ugnen igen, 10 minuter tills den fått fin färg.
  4. Dekorera med florsocker, limezest och en jordgubbe. Servera pajen ljummen med kall vispad grädde eller vaniljglass.
Du kanske även gillar