Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberpaj med ingefära

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat
Rabarberpaj med ingefära
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingefära tillsammans med rabarber ger en helt annan känsla i munnen, det blir fin hetta tillsammans med lite syrlighet. En väldigt god kombination!

Ingredienser

4 portioner

Deg

  • 150 g smör, extrasaltat och rumstempererat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 1/4 dl socker

Fyllning:

  • 3 st stjälkar rabarber
  • 1 dl socker
  • 3 tsk syltad ingefära, tränad

Så här gör du

  1. Skär rabarbern fint, strö över socker och ingefära.
  2. Blanda samman alla ingredienser till degen till en smulig massa.
  3. Lägg rabarbern i ugnsfast form och fördela smuldegen över.
  4. Grädda i ugn 220 grader i 20 minuter.
  5. Servera med vispad grädde.
Du kanske även gillar