Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberpaj med ­mandel & citron


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Rabarberpaj med ­mandel & citron

LINA EIDENBERG ADAMO

Servera rabarberpajen tillsammans med mascarpone.

Ingredienser

10 portioner


Fyllning:


  • 300 g rabarberstjälkar
  • 
2 msk potatismjöl

  • 1 msk strösocker


Topping:


  • 1 dl sötmandel
  • 
1 citron, skalet

  • 2 dl mandelmjöl

  • 1 dl vetemjöl
  • 
1 dl muscovadosocker
  • 
1 tsk bakpulver

  • 75 g smör

  • 1/2 dl vispgrädde

  • 1/2 dl ljus sirap


Till servering:


  • 250 g mascarpone eller vaniljglass


Så här gör du

  1. Skala rabarbern om den är grov. Dela den i 3 centimeter stora bitar och vänd dem i potatismjölet. Smörj en form och lägg i rabarbern, strö över sockret.

  2. Skålla och skala sötmandeln, hacka den grovt. Riv skalet från citronen.

  3. Blanda mandeln och citronzesten med mjöl, socker och bakpulver.

  4. Smält smör i en kastrull. Tillsätt­ grädd och sirap och låt koka upp. Häll vätskan över mjöl­blandningen, rör ihop. Bred ­smeten över rabarbern.

  5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 25 ­minuter. Servera med en klick mascarpone eller vaniljglass.
Du kanske även gillar