Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbermarmelad med kardemumma

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ett superenkelt recept på rabarbermarmelad med smak av kardemumma. Passar lika bra på en skiva rostat bröd som till helgens färska scones. Tycker du inte om kardemumma går det bra att byta ut mot lite kanel eller ingefära.

Ingredienser

1 liter
  • 500 g rabarber
  • 1 st citron
  • 500 g syltsocker
  • 1/2 tsk malen kardemumma (valfritt)

Så här gör du

  1. Skölj rabarbern och skär i bitar. Dela citronen och pressa ur saften.
  2. Blanda rabarber, citronsaft, socker och eventuell kardemumma i en gryta. Låt koka fem minuter under omrörning.
  3. Häll upp marmeladen i rengjorda burkar. Förslut och förvara i kylskåp.