Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkladdkaka – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Rabarberkladdkaka! Denna goding är ett måste nu när rabarberna är som allra bäst. Dessutom är den väldigt snabb och enkel att göra. En kladdkaka med rabarber funkar lika bra till eftermiddagsfikat som en god efterrätt på helgen!

Ingredienser

6 portioner
  • 150 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 300-400 g rabarber

Servering

  • Dekorera med florsocker
  • Vaniljglass, vispgrädde eller vaniljssås

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull. Blanda samman socker, vaniljsocker, salt, ägg och mjöl. Tillsätt smöret och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en passande form med bakpapper i botten eller som du smörar upp ordentligt.
  2. Skär rabarbern mindre bitar och blanda med lite socker i en bunke. Portionera därefter ut rabarberbitarna jämt över smeten så att de täcker hela formen.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20-30 min, 180 C. Låt svalna.
  4. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
  5. Njut!