Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkaka – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 56 st har redan röstat

Rabarberkaka är en älskad klassiker som räcker till många. Här är ett underbart recept på rabarberkaka som är smaksatt med kardemumma och mandel. Servera gärna tillsammans med vaniljsås, vaniljkräm eller vispgrädde. Mums!

Ingredienser

6 portioner

  • 250 g rabarber (2-3 stjälkar)
  • 
3 ägg

  • 2 1/4 dl strösocker

  • 2 1/4 dl vetemjöl

  • 2 msk strösocker

  • 1 1/2 tsk kardemumma

  • Cirka 75 g riktigt kallt margarin eller smör (gärna fryst)

  • 25 g grovt hackad sötmandel

  • 1 msk pärlsocker


Servering:


  • vaniljsås


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med rabarbern. Tvätta och skär den i bitar.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp, det ska vara riktigt pösigt. Tillsätt vetemjölet och rör med en sked.

  3. Häll smeten i en smord rund sockerkaksform, cirka 22 centimeter i diameter. Strö på rabarber, socker och kardemumma. Hyvla margarinet tunt och lägg det ovanpå.

  4. Grädda kakan i 175 grader i cirka 45 minuter. Strö på mandel och pärlsocker efter halva tiden.

  5. Känn efter med en provsticka så att kakan är färdig.

  6. Servera med vaniljsås eller som den är.
2 kommentarer om "Rabarberkaka – enkelt recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till malinitoreboda@hotmail.com

      Nej, precis. Inget bakpulver! /Mittkök-redaktionen