Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkaka med cashewnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Rabarberkaka med cashewnötter

Festfin rabarberkaka med sötsyrlig smak, krämig mitt och krispiga nötter på toppen. Den perfekta desserten till kalas!

Ingredienser

12 bitar
  • 1 1/2 dl smör-&rapsolja
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 150 g rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl rostade salta cashewnötter
  • vaniljsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop smör- & rapsolja, socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. Häll det i en smord och bröad form, cirka 24 cm i diameter.
  3. Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt. Strö först rabarber och sedan nötter över kakan.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 min. Sikta över vaniljsocker vid servering.
  5. fräscht. Rabarber passar utmärkt i den här goda matsalladen.
Du kanske även gillar