Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkaka med brynt smör

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Mjuk, sötsyrlig och glutenfri rabarberkaka bakad på mandelmjöl och bovetemjöl. Bovete är en ört som är ­naturligt fri från gluten.

Ingredienser

10 bitar
  • smör till formen
  • glutenfritt ströbröd till formen
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 3 ägg
  • 2 dl kokossocker
  • 1 dl flytande honung
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 rabarberstjälkar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör och bröa med glutenfritt ströbröd.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål utom kokossockret.
  3. Vispa upp ägg, kokossocker och honung tills det är fluffigt.
  4. Smält och bryn smöret gyllenbrunt. Häll i mjölken i smöret.
  5. Vispa i de torra ingredienserna och vätskan i omgångar i äggsmeten.
  6. Skär rabarberna i små bitar, skala rabarbern om det är kraftiga stjälkar, annars behövs det inte.
  7. Häll upp smeten i formen, varva med rabarberbitarna och grädda i cirka 50-55 minuter.
  8. Vänd upp kakan på ett fat och låt den svalna under formen.