Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkaka i långpanna

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Denna enkla kaka fylld med ljuvlig rabarber går snabbt att baka, och är perfekt om du ska bjuda många.

Ingredienser

20 bitar
  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 200 g smält smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 4 dl mjölk
  • 1 liter skivad rabarber
  • ½ dl pärlsocker

Så här gör du

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Rör ner smält smör.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vänd ner.
  4. Rör i mjölk.
  5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form.
  6. Hacka rabarber.
  7. Strö rabarber och pärlsocker över smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter på 200 grader.
  9. Skär i bitar och servera med vaniljsås eller grädde.