Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarber med kardemummacrumble och vaniljgrädde

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Sötsyrlig rabarber som fått smälta lite i ugnen, serveras med en söt och crunchig crumble med kardemumma och vaniljgrädde. En läcker men ganska lättfixad dessert som passar perfekt till valborgsfesten!

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g späd rabarber
  • 1 ½ dl strösocker

Crumble:

  • ½ dl solroskärnor eller skållad mandel
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ¾ tsk stötta kardemummakärnor
  • ½ dl strösocker
  • 75 g kallt smör

Till servering:

  • 2 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Till garnering:

  • Mynta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i 4 centimeter långa bitar. Lägg över i ugnsfast form och vänd runt med strösockret. Tillaga i ugnen, cirka 10 minuter. Låt kallna.
  2. Mixa solroskärnor eller skållad mandel med mjölet i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt kardemumma, socker och smör skuret i små bitar. Kör snabbt ihop till en grynig massa.
  3. Fördela smuldegen i en liten långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills degen fått färg, cirka 10 minuter. Låt svalna.
  4. Bryt smuldegen i bitar. Lägg hälften av smulorna i botten på portionsskålarna. Fördela rabarbern i skålarna och lägg lite mer smulor överst. Servera med en klick vispad grädde med florsocker och vaniljsocker. Garnera med smulor och mynta.