Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quorn au vin

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Quorn au vin
CHRISTINA SUNDIEN

En klassisk gryta på fågel, här lagad med quorn i stället.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g quornfiléer
  • 2 msk olja
  • 100 g vegetarisk bacon 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 100 g champinjoner
  • 3 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk lantbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk sojasås
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Fräs filéerna i olja tills de fått fin stekyta. Om baconet är fryst kan det fräsa med. Lägg åt sidan.
  2. Hacka löken och skiva svampen. Fräs till löken är gyllengul.
  3. Skär fileerna i mindre bitar. Blanda med bacon, lök och svamp. Häll på vin, vatten, buljong, sojasås och kryddor. Låt koka några minuter.
  4. Servera med ris, kokt potais eller potatisgratäng.
Du kanske även gillar