Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quinoasallad med tomat, persilja och citron


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Quinoasalladen blir bara godare om den förbereds några timmar i förväg och den går lika bra att servera med fetaost som utan.


Ingredienser

4 portioner

  • 3 dl quinoa
  • 
grönsaksbuljong

  • 400 g tomater

  • 1 stor rödlök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 3 dl finhackad persilja

  • rivet skal och saft från 1 citron

  • 2 msk olivolja

  • salt och svartpeppar

  • 100 g fetaost


Så här gör du

  1. Koka quinoan i buljongen. Hacka under tiden tomater, rödlök, vitlök och persilja.

  2. Låt quinoan svalna något och vänd sedan ner allt hack samt olivolja och saft och skal från citron. Smaka av med salt och svartpeppar. Smula god fetaost över innan servering.