Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quinoasallad med avokado, alger & räkor


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En frisk sallad med såväl grönsaker som frukt.

Ingredienser

4 portioner
  • 
400 g skalade räkor

  • 6 dl röd eller svart quinoa, koka enligt beskrivningen

  • 1 pkt sockerärtor

  • 2 avokado

  • 2 dl alger, tillaga enligt förpackningen

  • 2 mangofrukter, alternativt ett paket ­djupfryst i bitar

  • 250 g blandad sallad

  • 1 fänkål

  • 1 ask med körsbärstomater

  • 1 dill

  • 1 citron


Så här gör du

  1. Tillaga quinoa, alger och skala räkorna. Tärna mangon och avokadon. Skär fänkålen i bitar. Jag brukar äta sockerärtorna råa i salladen men du kan koka dem i 2-4 minuter om du vill.

  2. Blanda quinoa med sallad, fänkål, sockerärtor, alger, klippt dill, mango, räkor (spara några att dekorera med), tomater (spara några att dekorera med). Pressa över citron.