Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quinoarisotto

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Quinoarisotto
Kostvetarn

Quinoarisotto är en variant på vanlig risotto med mer grönsaker och mindre ost, men med samma goda smaker. Fullproppad med näring och fibrer!

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl vit quinoa
  • 1 st 
finhackad gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st mindre squash
  • 12 st champinjoner
  • Vitt vin
  • Grönsaksbuljong
  • Svampbuljong
  • 2 dl frusen hackad spenat
  • 30 g Ost (grana padana)
  • 250 g sojabönor
  • Peppar
  • Örtsalt

Så här gör du

  1. Måtta upp quinoa efter portion (på förpackningen, ca 0,5 dl per person) och skölj i hett vatten. Låt rinna av. Fräs gul hackad lök och vitlök i en stekpanna. Stek även upp squash och svamp, alternativt champinjoner).
  2. Slå på vitt vin (jag använde ett frisk och krispigt vin, sauvignon blanc) och buljong och vatten (lite i taget). Tillsätt quinoan.
  3. Rör om och häll i frusen spenat. Fortsätt att röra om och tillsätta vatten/buljong och vin tills quinoan är genomskinlig.
  4. Tillsätt osten som smälter i risotton. Häll i sojabönor och rör runt. Smaka av med kryddor efter smak.
Du kanske även gillar