Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quinoafrallor med gojibär

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Glutenfritt! Quinoa är ett frö som innehåller mycket protein vilket gör de här frallorna fint mättande. Eftersom quinoan används kokt i bröden blir de extra saftiga. Dessa frallor jäser i 1 timme.

Ingredienser

8 stycken
  • 3 dl bovetemjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 2 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 msk torrjäst
  • 3 ½ dl vatten, cirka 40 grader, lite varmare än till färsk jäst
  • 1 ½ dl kokt röd quinoa
  • 1 dl gojibär
  • 1 ägg, uppvispat med en gaffel
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk mjölk till pensling

Så här gör du

  1. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  2. Blanda i vatten, quinoa, gojibär, uppvispat ägg och rapsolja. Dela upp degen i åtta bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna på plåten. Pudra lätt med bovetemjöl och lägg på plastfilm. Låt jäsa i cirka 1 timme.
  3. Sätt under tiden ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med mjölk.
  4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 20–25 minuter. Flytta över bullarna till ett galler och låt dem svalna.