Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quinoabiffar med basilika och fetaost med citronkvarg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 41 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl quinoa
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st ägg
  • 2 msk crème fraiche
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 150 g fetaost
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 st gul lök
  • 1 dl färsk basilika
  • 2 st vitlöksklyftor

Citron- och honungskvarg

  • 2 dl kvarg
  • 0,5 st citron
  • 0,5 dl citronmeliss
  • 1 tsk flytande honung

Sallad

  • 2 st tomater
  • 0,5 st rödlök
  • sallad
  • 0,5 st gurka

Så här gör du

  1. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet, använd buljongtärning istället för salt och låt sedan svalna. Blanda ägg, creme fraiché och havregryn i en bunke och låt svälla några minuter. Skala och finhacka lök. Finhacka basilikan. Ha i quinoa, lök, basilika, pressad vitlök, sambal oelek och smulad fetaost i bunken. Blanda och krydda med salt och svartpeppar. Låt stå ca 5 minuter innan du formar till 8 biffar (jag tycker det är lättasta att forma och lägga direkt i pannan). Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek biffarna tills de fått fin färg. Citron- och honungskvarg: Blanda kvargen med cest och saft från citronen, krydda med salt och citronpeppar och avsluta med att vända ner hackad citronmeliss. Hacka grönsakerna och lägg på tallrikar, lägg på biffar och toppa med kvargen.