Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quiche lorraine på teffmjöl & sojamjöl

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Denna klassiska matpaj från östra Frankrike, med rökt skinka och rödlök, doftar ljuvligt i ugnen. Paj är bra att ta med i matlåda om det blir något över.

Ingredienser

6 BITAR

Pajbotten

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl sojamjöl
  • 2 dl teffmjöl
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)

Fyllning

  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 100 g rökt skinka
  • 1 tomat
  • 1 ⁄2 rödlök
  • 75 g riven ost

Garnering

  • krasse, till exempel daikon eller smörgåskrasse

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen med en elvisp.
  3. Låt degen vila i kylen i 1 timme.
  4. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, cirka 19 centimeter i diameter.
  5. Grädda i 10-12 minuter.
  6. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och salt.
  7. Skär skinkan i bitar. Skiva tomaten och löken.
  8. Lägg skinkan, tomatskivorna och rödlöken i formen.
  9. Häll på äggstanningen och strö över osten.
  10. Grädda i cirka 35-45 minuter, tills äggstanningen stannat. Lägg eventuellt på aluminiumfolie mot slutet.
  11. Strö över krasse.