Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Puylinser med grillad paprika och spenat

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Puylinser är kanske de enda linser som inte alls blir mosiga då de tillreds. Därför passar de mycket bra att ha på lut i kylen. De är goda både varma och kalla.

Ingredienser

6 personer
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor gul lök, fint hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 msk malen spiskummin
  • 1 tsk malen ingefära
  • 250 g puylinser
  • 6 dl hönsbuljong
  • 3 grillade paprikor (finns färdiggrillade på burk)
  • 100 g färsk bladspenat
  • 3 msk persilja grovt hackad 1 citron, (skal till garnering och 2 msk saft i pannan)

Så här gör du

  1. Hetta upp olivoljan i en stor panna. Lägg i löken och fräs den mjuk utan att den tar färg. Tillsätt vitlök, spiskummin och ingefära. Fräs ytterligare några minuter.
  2. Rör ner linserna och häll på buljongen. Låt koka upp och sjud sedan i ca 20 minuter tills linserna är mjuka.
  3. Låt paprikorna rinna av och grovhacka dem och persiljan. Rör ner i linserna. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Skölj spenaten och bred ut den på ett fat. Lägg upp linserna ovanpå spenaten och garnera med citronskal.