Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Punschrullar – klassiskt recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Punschrullen, eller dammsugaren, är en klassiker i landets caféer och fikarum och med det här enkla och ljuvligt goda receptet gör du snabbt succé!

Läs också: Baka egna punschrullar på 15 minuter – se här!

Ingredienser

20 stycken rullar
  • 100 g rumsvarmt mör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakaopulver
  • 3 1/2 dl sockerkakssmulor
  • 1 droppe arraksessens eller punsch
  • 300 g marsipan
  • 1 droppe grön karamellfärg
  • 75 g mörk blockchoklad

Så här gör du

  1. Rör fettet, kakaopulvret, florsockret och vaniljsockret tills det blir poröst.
  2. Finfördela sockerkakan i en matberedare eller smula den fint med fingrarna. Rör ner sockerkakssmulorna i smeten och blanda väl.
  3. Droppa i arrak eller punsch, blanda och låt degen stå kallt i en timme.
  4. Färga under tiden marsipanen, eller köp färdig och kavla ut den tunt, cirka 3 mm.
  5. Dela degen i 20 bitar och forma dessa till cirka 5 cm långa rullar. Klä rullarna med marsipanen så att de täcker hela rullen.
  6. Smält chokladen i vattenbad eller i micron och doppa båda ändarna på rullarna i chokladen.
  7. Lägg rullarna på bakplåtspapper och låt dem stelna.