Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpernickel med rostbiff & potatissallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ont om tid? Köp färdig potatissallad så har du dessa smörre­bröd klara på ett kick.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor pumpernickel
  • 4 stora skivor rostbiff

Potatissallad:

  • 4 potatisar, kokta
  • cirka 10 centimeter purjolök
  • cirka 2 ½–3 msk cornichons eller smörgåsgurkor
  • 1–2 msk majonnäs
  • 2 msk matlagningsyoghurt eller gräddfil
  • 1–3 msk riven pepparrot
  • salt och peppar

Till garnering:

  • rostad lök
  • persilja

Så här gör du

  1. Potatissallad: Skala och hacka potatis, purjolök och cornichons. Blanda i skål tillsammans med majonnäs och matlagningsyoghurt.
  2. Skala och riv pepparroten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela upp potatissalladen i fyra delar och placera en klick på vardera pumpernickelskiva. Lägg på en skiva rostbiff och garnera med rostad lök och persilja.