Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpasoppa med kanel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg pumpa, i bitar utan skal
  • 4 dl hönsbuljong, vatten+tärning eller fond på flaska
  • 2 st schalottenlökar, hackade
  • 1 st kanelstång
  • 1 dl vitt vin
  • 50 g smör, rumstempererat
  • salt, peppar, och en nypa socker

Så här gör du

  1. Lägg pumpa, buljong, lök och kanel i en stor kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda sakta under lock cirka 30 min tills pumpan känns mjuk.
  2. Tag upp kanelstången och tillsätt vinet. Koka upp soppan en gång till och mixa den sedan slät med smör. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
  3. Servera soppan med en klick creme fraiche och eventuellt lite friterade, saltade pumpasticks.