Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpasoppa med en fläkt av thailand

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 röd chili, strimlad (mer om du gillar hetta)
  • 2 msk neutral matolja
  • 6 kaffirlimelöv och/eller 3 stjälkar citrongräs, finhackade
  • 6 cm galangal (kan ersättas med ingefära - det blir annorlunda men också gott), skalad och tunt skivad
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 400 g passata (passerade tomater)
  • cirka 800 g pumpa, skalad, i tärningar (beräkna 1 kg oskalad)
  • 2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
  • socker, salt och limesaft efter smak
  • eventuellt färsk hackad koriander till garnering

Så här gör du

  1. Fräs lök, vitlök och chili i några minuter i en stor gryta.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp.
  3. Låt puttra under lock i 30 minuter.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Kontrollera konsistensen - behöver den spädas med mer buljong eller kokas ihop något?
  5. Smaka av med socker, salt och limesaft och garnera eventuellt med färsk hackad koriander.