Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpasoppa med apelsin

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6-8 portioner
  • 1 liter inkråm från pumpa
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 liter kokande vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • rivet skal och saft av 1 apelsin
  • salt, peppar

Garnera med

  • Rostade pumpakärnor

Så här gör du

  1. Skär inkråmet från pumpan i bitar. Skala och hacka löken. Fräs pumpa och lök i en gryta med smör, cirka 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp och låt sjuda tills pumpan är mjuk, 15-20 minuter.
  2. Mixa soppan med mixerstav och rör ner grädde och smaksätt med pressad apelsin och rivet apelsinskal. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan koka upp. Strö över rostade pumpakärnor vid serveringen.