Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpasallad med apelsindressning

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

På Halloween ska det ju ätas pumpa i någon form. Kanske är en soppa serverad ur pumpan det vanligaste. Jag startar dagens middag med en trevlig pumpasallad.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 purjolökar
  • 500 g pumpa
  • 5 msk olivolja
  • 150 g bladspenat
  • Salt och peppar

Dressing

  • 1 apelsin, saft och skal
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Ansa och skär av rotspetsen och jämna till uppåt på varje purjolök. Dela varje lök en gång på längden. Skär dem sedan i 5-6 cm långa bitar.
  2. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i tunna skivor.
  3. Koka upp vatten i två olika kastruller. Koka sedan purjo och pumpa var för sig i knappt 5 minuter. Ta upp grönsakerna med en hålslev och lägg dem på ett fat. Droppa över olivolja. Salta och peppra.
  4. Hetta upp en grillpanna och grilla purjo och pumpa ett par minuter på varje sida.
  5. Vispa ihop dressingen.
  6. Lägg upp spenaten på ett fat. Fördela de grillade grönsakerna ovanpå. Häll över dressingen och servera.