Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpagnocchi

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ta tillvara på pumpaköttet nu i Halloween-lykta-karva-tider! Dessa underbara pumpagnocchi är enkla att göra och kräver bara ett fåtal ingredienser.
Byt ut vetemjölet mot potatismjöl så blir dina pumpagnocchis glutenfria.

Använd gärna ekologiska råvaror.

ca 60 min.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pumpakött
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 2 tsk salt & svart peppar
  • 100 g smör
  • 15 st salviablad
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 dl riven parmesan

Så här gör du

  1. Koka pumpan skuren i mindre bitar i lättsaltat vatten tills de är helt mjuka. Låt rinna av väl. Pressa med potatispress och mixa till en slät puré.
  2. Bland mjölen med salt och tillsätt det lite i taget i purén tills du har en smidig och mjuk deg som känns fast men inte torr.
  3. På ett mjölat bord tar du en bit deg i taget och rullar ut fingertjocka längder. Skär sedan ner dem i 2 -3 cm korta bitar. Tryck till dem, rulla dem lite försiktigt, med fingret i mitten mot en gaffel så du får räfflor på utsidan och en liten skål på insidan.
  4. I ett stort stekjärn smälter du smöret tillsammans med salvian, låt det gärna brynas en aning.
  5. Koka upp rikligt med saltat vatten, ca 7 gram salt per liter vatten. Koka gnocchin tills de flyter upp, då är de klara. Ta upp dem med en hålslev och lägg ner dem i smöret i pannan. Stek en stund på hög värme tills de får en gyllene yta. Lägg upp dem på en tallrik, toppa med nymalen svartpeppar och rejält med parmesan.
Du kanske även gillar