Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpafröbullar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

De här bullarna ska jäsa över natten.

Ingredienser

24 st
  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk majsolja
  • 2 tsk havssalt
  • 7 dl dinkelmjöl
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 1 dl ristade pumpafrön
  • 1 st ägg, till pensling

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke och häll över hälften av vätskan. Rör ut jästen i vätskan. Vätskan behöver ej vara varm eftersom bullarna ska långjäsa över natten.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och mjölet lite i taget. Blanda till en deg. Arbeta degen smidig. Lägg degen i en stor form och plasta in formen. Låt degen stå i kylen till nästa dag.
  3. Nästa dag: Ta ut degen ur kylen och låt den stå i rumstemperatur en stund.
  4. Häll upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 24 bitar som rullas till bullar.
  5. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt bullarna jäsa i 15 minuter.
  6. Pensla bullarna och strö över pumpafrö. Grädda bullarna i ugn, 175 grader, i 30 minuter.