Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpabaguetter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Om du vill servera baguetterna till middagen gör du degen och formar baguetter på morgonen, ställer kallt över dagen och gräddar på kvällen. Degen jäser i 1 ½ timme + över natten eller dagen i kylskåp.

Ingredienser

4 baguetter
  • 1 dl rågsurdeg (finns i välsorterade matbutiker)
  • 5 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 6 dl vetemjöl special
  • 6 dl rågsikt
  • 1 msk salt
  • 1 dl pumpakärnor + lite att strö över vid gräddningen

Så här gör du

  1. På kvällen: Blanda alla ingredienser i en bunke och rör snabbt ihop till en deg med träslev. Täck bunken med plast och låt jäsa i 1 ½ timme.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma fyra baguetter. Lägg dem på en baguetteplåt eller vanlig plåt klädd med bakplåtspapper, vik upp lite papper mellan baguetterna. Strö över lite mjöl, täck med handduk och ställ i kylskåp till nästa dag.
  3. På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram baguetterna och låt dem stå i rumstemperatur tills ugnen blivit varm. Spreja dem med vatten, strö över pumpakärnor och grädda i 15 minuter.