Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled pork med pitabröd

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Plötsligt pratade alla om pulled pork. Men hur får man till det där ljuvligt möra fläskköttet som går att dra isär med en gaffel? Här är steg-för-steg till den perfekta rätten.

Ingredienser

6 portioner
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • cirka 1,2 kg benfri fläskkarré

Kryddblandning

  • 1 tsk korianderfrön
  • 2 tsk gula senapsfrön
  • 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk råströsocker

Sås

  • Sky och lök från stekningen
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk hackad persilja

Pitabröd

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung eller sirap
  • 2 msk olivolja
  • cirka 13 dl vetemjöl

Servera med

  • färsk vitkål och rödlök

Så här gör du

  1. Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan. Skala och krossa vitlöken med kniven och lägg bland lökbitarna.
  2. Stöt korianderfrön, senaps­frön och svartpepparkorn i morteln. Blanda med salt, paprikapulver, chilipeppar, ingefära och socker i en skål.
  3. Snitta karrén på längden med en kniv, på ett par ställen och gnid in kryddorna i köttet. Lägg köttet på löken i grytan och lägg på locket. Ställ in grytan på gallret i ugnen vid 150 grader. Låt stå cirka 5 timmar, tills köttet kan dras isär med en gaffel.
  4. Ta upp köttet och mixa skyn med löken tillsammans med passerade tomater, vinäger och persilja till en sås.
  5. Blanda ingredienserna till brödet till en smidig deg. Jäs 1 timme under bakduk. Ta upp på mjölad arbetsbänk, dela och forma degen till 8 bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter. Grädda i mitten av ugnen vid 250 grader, cirka 8 minuter. Låt svalna.
  6. Snitta bröden i kanten och öppna till en ficka. Lägg strimlad vitkål och skivad rödlök i bröden. Riv köttet i bitar med gafflar och blanda med lite av såsen och lägg i bröden. Servera!