Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled pork i lergryta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Egen kryddblandning, en lergryta och lite framförhållning! Ett vinnande koncept för en god middag.

Ingredienser

6 portion
  • 1 kg fläskkarré i bit
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl sötsur sås
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 0,5 tsk cayennepeppar

Kryddblandning

  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk Muskadavosocker
  • 2 msk Salt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk malen svartpeppar

Så här gör du

  1. Började med att ta ut fläskkarré och låta den vila en timma i rumstemperatur.
  2. Sedan gnider jag in köttet med kryddblandningen och låter köttet vila ännu en timma.
  3. Lägger karrén i en lergryta och sätter på ugnen på 80 grader i 12 timmar.
  4. Tar ut köttet och låter svalna. Repar upp steken med en gaffel. Jag lägger köttet i en fryspåse och blandar med 1 dl hoisinsås och 1 dl sötsursås eventuellt lite peppar, salt och cayennepeppar och pressad vitlök. Låter vila i kylskåp under natten.
  5. Innan du ska servera middagen sätter du på ugnen på 225 grader och lägger ut köttet på en ungsplåt med plåtpapper. Låt det rostas i 15minuter. Servera gärna med coleslaw och klyftpotatis.
  6. Själv tänkte jag servera pulled pork med hemmabakade hamburgerbröd eller nybakad baguette, coleslaw och rostade rotfrukter.
5 kommentarer om "Pulled pork i lergryta"
  • Stina
    Stina

    Hej Maria!
    I går gjorde jag din pulled pork. Det blev jättebra. Dessutom med dina pitabröd. Två frågor bara till nästa gång:
    Vad använder du för sötsur sås? Jag hittade en i affären som hade grönsaker i sig men det var den enda. Jag använde den i allafall och lade till lite barbecuesås för säkerhets skull.
    Pitabröden blev bra men behövde mycket längre tid i ugnen för att inte vara degiga. . Alla blåste inte upp till bollar i ugnen. Vad tror du kan vara felet?
    Tack för härliga recept!

  • Maria
    Maria Stein ( Fetgnu)

    Hej!

    Jag brukar använda sötsura såsen från uncle bens, med grönsaker i.
    Angående pitabröden är jag osäker på varför de inte blåst upp, kanske var jästen trött? Eller kanske plåten inte tillräckligt het? Tiden i ugnen varierar beroende på hur ny ugn har man har och antar att det även är skillnad på varmluftsugn eller vanlig.
    Tack för du talade om hur du upplevde receptet, ska baka pitabröd igen och se om jag gjort något fel i receptet, kan ju bara bli bättre eller hur?
    Kram Maria ❤

  • Stina
    Stina

    Tack för svar! Tror att jag inte rullade bollarna riktigt heller innan jag plattade till dem. Kör du varmluft? Gjorde inte det. Kan ju vara skillnad också.

  • Gun
    Gun Wallborg

    Tips! Om man jäser de tillplattade pitabröden mellan två handdukar och sedan gräddar dem på het plåt (vänd ovansidan ner) blir de jättebra!

    PS Har en karré i lergrytan nu, blir spännande att se imorgon om det blir bra! Jag blandade Hoisin & Sweet chili, vitlök, cayenne och svartpeppar till morgondagens marinad – vi får väl se hur det blir, troligen starkare än som du skriver i receptet. DS

    Tack för trevligt recept!