Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled pork i korvbröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Pulled pork har blivit en succé, som går att variera på oändligt många sätt. Här är en variant i korvbröd, med picklad rödlök som ger sting. Gör du köttet i förväg går den här rätten att slänga ihop på nolltid!

Här hittar du ett grundrecept på pulled pork.

Ingredienser

4 portioner
  • ½-1 sats pulled pork
  • 12-16 korvbröd

Picklad rödlök:

  • 2 rödlökar
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättikssprit, 12 %
  • 3 dl vatten

Majonnäs:

  • 2 äggulor
  • 1 msk senap
  • ½ tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1-2 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja

Så här gör du

  1. Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt. Koka upp socker, ättikssprit och vatten och häll lagen över löken i en skål. Låt svalna och ställ övertäckt i kylen under natten.
  2. Majonnäs: Blanda äggulor, senap, salt, vitlök och vinäger i en bunke. Vispa antingen ner oljan med en ballongvisp, först droppvis och sedan snabbare - eller använd en stavmixer, då blir majonnäsen tjockare och skär sig inte lika lätt.
  3. Värm försiktigt upp köttet i mikron, i en kastrull eller i ugnen. Lägg köttet i korvbröden. Toppa med majonnäs och picklad rödlök.