Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled pork – ­grundrecept

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Pulled pork blev snabbt en succé och hamnade i korvkiosker, matbutiker och på middagsbjudningar. Det är dessutom perfekt vardagsmat som går att förvara i frysen och sedan variera med lite vad som helst. Här är grundreceptet.

Se även:

Tacos med pulled pork

Pulled pork i korvbröd

Ragu på pulled pork

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg fläskkarré
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk anchochilipulver
  • 1 gul lök
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 1 dl äppeljuice
  • 1-2 msk flytande rökarom

Barbequesås:

  • 1 dl äppelcidervinäger
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ kraftig köttbuljong
  • ½ dl ljust muscovadosocker
  • ½ msk rökarom
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 liten torkad piri piri, smulad
  • 1 msk dijonsenap
  • salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda salt, peppar och chilipulver. Massera in blandningen i karrén. Lägg köttet i en ganska tajt ugnssäker form med lite olja i botten och baka i 30 minuter i ugnen. Ta ut ur ugnen och sänk värmen till 150 grader.
  2. Skala och skiva lök och vitlök tunt, vänd upp och ned på köttet och lägg på lökskivorna. Häll över äppeljuice och rökarom och täck formen med aluminiumfolie. Baka i ytterligare 4-5 timmar, köttet ska i princip falla sönder när man trycker på det.
  3. Blanda alla ingredienser till ­barbequesåsen utom senapen och saltet i en kastrull och låt såsen småkoka på medelvärme i 5-10 minuter, tills den tjocknar. Vispa i senapen och smaka av med salt.
  4. Tråda sönder köttet med hjälp av två gafflar, häll över såsen och se till så att allt blandas.