Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled Pancake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Hittade detta recept i tidningen Hembakat och bestämde mig för att prova. Ett ord beskriver resultatet. MUMMA

Ingredienser

4 portioner
  • 120 g vetemjöl (2dl)
  • 40 g strösocker (3msk)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 125 g mjölk(1,25dl)
  • 3 st äggulor
  • 3 st äggvita
  • 1-2 msk smör till stekning
  • vispgrädde - till servering
  • sylt - till servering
  • florsocker - till servering

Så här gör du

  1. Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, och salt i en skål. Använd el-visp och vispa in mjölk och äggulor
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd detta försiktigt ner i smeten.
  3. Smält smör i en stekpanna på medelvärma. Häll i smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.Dubbelkolla gärna undersidan så att den fått en fin gyllene färg.
  4. Vänd den stora pannkakan och stek den andra sidan tills pannkakan är genomgräddad. Jag delar den i två så att den lättare går att vända.
  5. Lägg den färdiga pannkakan på en tallrik och dra isär bitar på ca 1,5-2cm stora bitar - med två gafflar. Lägg dem tillbaka i stekpannan med lite smör och stek i några minuter.
  6. Serveras med pudrat florsocker, vispad grädde och lite sylt. Detta är fantastisk GOTT
  7. (som ni ser har jag använt gram - detta gör man för att få ett jämnare resultat)