Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled chicken med hemmagjord BBQ-sås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Snabblagat “långkok” som är fylld med goda smaker men snål på kalorier! Såsen blir extra god om den får puttra en bra stund på spisen innan grytan åker in i ugnen.
Fungerar precis lika bra att äta som en gryta som att använda det istället för köttfärs till tacosen!

Ingredienser

4 portion
  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • paprikapulver, salt
  • 3 msk olja

BBQ-sås

  • 4 st mogna tomater
  • 1/2 st gul lök
  • 1 st 
röd paprika

  • 1 st stor rödbeta
  • 200 g zucchini
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4-5 dl vatten
  • 4 msk BBQ-sås (t ex. Sweet Baby Ray´s)
  • 2 tsk soya
  • 1/2 msk olja
  • paprikapulver
  • chiliflakes
  • cayennepeppar
  • lökpulver
  • salt
  • ev. vitlökssalt

Så här gör du

  1. Hacka grönsakerna till såsen och finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna, förutom tomaterna, tillsammans med vitlöken i en kastrull i olja tills de blivit mjuka. Tillsätt sedan tomaterna, vattnet och rikligt av kryddorna. Låt koka upp och sedan puttra under lock i minst 10 min tills alla grönsaker mjuknat helt.
  2. Mixa grönsakerna med en stavmixer och låt sedan fortsätta puttra på spisen. Tillsätt BBQ-såsen och soyan. Smaka eventuellt av med mer kryddor och låt puttra vidare på svag värme.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa kycklingfiléerna vid behov och krydda dem rikligt med salt och paprikapulver. Bryn dem i en stekpanna så att ytan får lite färg. Häll 3 msk olja i botten av en gryta (med ugnsfast lock) och lägg sedan ner kycklingfiléerna i grytan.
  4. Skiva löken i båtar och fördela över kycklingen i grytan. Skala vitlöken och dela i 2-3 bitar och fördela även dem i grytan. Häll över såsen och lägg på locken innan du ställer in grytan mitt i ugnen i ca 2 timmar!
  5. Dra isär kycklingköttet och blanda ordentligt med såsen innan servering. Klart!