Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Prosciutto med basilikaolja, jordärtskockschips samt parmesan

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Jordärtskockschips

  • 100 g Jordärtskockor
  • 4 dl olja

Basilikaolja

  • 1 kruka Basilika
  • 1 dl Olivolja
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1/2 Lime

Övrigt

  • 150 g prosciutto
  • parmesan
  • Cocktailtomater

Så här gör du

  1. Börja med att göra jordärtskockschipsen. Skölj jordärtskockorna och hyvla tunt med mandolin eller en osthyvel. Koka sedan upp oljan i en djupbottnad kastrull till 160 grader. Fritera sedan tills de får lite färg, ca 3-4 min. Ta upp med hålslev och låt torka på en pappersklädd tallrik.
  2. Därefter kan man göra oljan. Mixa alla ingridienser med en stavmixer, skvätt ner lite limesaft med. Basilikan ska vara helt mixad.
  3. Servera sedan prosciutton med oljan samt strö över hyvlad parmesan och jordärtskockschips. Gott med cocktailtomater!