Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatissallad med varmrökt lax och räkor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Eftersom rökt fisk har en ganska kraftig smak blir det fräscht med frukt i salladen. Här använder vi melon, men nektariner eller persikor är också gott.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färskpotatis
  • rivet skal och saft av 1/2 citron
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 dl hackad dill
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • 500 g räkor med skal
  • 300-400 g varmrökt laxfilé
  • 1/2 liten melon, ca 400 g
  • 100 g sockerärter
  • 2 färska lökar, gärna röda
  • 1/2 gurka
  • grönsallad
  • citronklyftor till servering

Dressing

  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 50 g forellrom
  • salt
  • nymald vitpeppar

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt ånga av och dela i halvor. Rör ihop citron, olja, dill, salt och peppar. Blanda ner den ljumma potatisen och låt kallna.
  3. Skala räkorna. Dela laxköttet i mindre bitar.
  4. Tärna melonköttet, strimla sockerärter och lök. Dela gurkan på längden, kärna ur och skiva. Blanda med potatisen.
  5. Lägg grönsalladen på ett fat. Lägg på potatissallad, lax och räkor. Servera med citronklyftor och dressing.