Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatissallad med ugnsbakade plommon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Potatissallad med ugnsbakade plommon
Ove Lindfors


Passa på att njuta av säsongens sista färskpotatis och gör en härligt matig sensommarsallad med plommon, pumpakärnor och prästost.


Ingredienser

4 portioner

  • 750 g färskpotatis

  • 3 msk olivolja
  • 
flingsalt

  • 6-8 plommon

  • 1 dl pumpakärnor

  • 1 rödlök

  • 50 g rucola

  • 1 1/2 msk crèma di balsamico

  • nymald peppar

  • prästost


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och dela de större på mitten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och flingsalt. Baka i mitten av ugnen 15-20 minuter.

  2. Dela plommonen mitt itu och plocka bort kärnorna. Lägg plommonen bredvid potatisen och fortsätt steka cirka 8 minuter.

  3. Rosta pumpakärnorna i en torr panna. Skala och klyfta rödlöken tunt.
  4. 
4 Blanda potatis och plommon med rödlök, rucola och balsamico. Krydda med salt och peppar.

  5. Lägg upp på ett fat, hyvla över ost och strö på pumpakärnor.
Du kanske även gillar