Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatissallad med sparris

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Potatissallad som passar till rökt mat som skinka, kalkon eller fisk. Genom att blanda i kräftstjärtar eller räkor har du förvandlat salladen från ett tillbehör till en mer matig potatissallad.

Ingredienser

4 port
  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 3 msk dill, hackad

Dressing:

  • 1 msk skånsk grovkornig senap
  • 1,5 msk pressad citron
  • 1 msk vatten
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen.
  3. Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 4 minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Dela sparrisen i mindre bitar.
  4. Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.