Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatisgratäng med päron

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Potatisgratäng är ett gott tillbehör till festmat. Här är en potatisgratäng med extra fin smak av päron.

Läs också: Här hittar du alla recept du behöver för att laga en perfekt nyårsmiddag

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st williampäron, eller Conference
  • 5 st potatisar, (ca 600 g)
  • 1 st rotselleri, liten
  • 2,5 dl grädde
  • 1 st äggula
  • 100 g riven grevéost
  • 1 krm malen muskot
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala potatis och selleri. Låt rotfrukterna koka i vatten i 10 minuter.
  2. Blanda grädde, äggulan, muskot, salt och peppar i en skål. Rör ner hälften av den rivna osten.
  3. Skala och skiva päronen i 3 mm tjocka skivor. Skiva sedan de kokta rotfrukterna.
  4. Smöra en ugnsfast form. Lägg i hälften av de skivade päronen och rotfrukterna och häll över hälften av gräddblandningen.
  5. Lägg på ett lager med päron och rotfrukter till och häll över resten av gräddblandningen.
  6. Strö över den resterande osten och grädda på 175 grader i 30 minuter.
  7. Strö eventuellt över lite citrontimjan före servering.