Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatis- och purjolökssoppa med örtbaguette

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

En klassisk potatis- och purjolökssoppa serverad med en knaprig baguette som är fylld med ett gott, örtigt vitlökssmör .

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g potatis
  • 1 st purjolök
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • salt och peppar
  • 1 dl grädde

Örtbagette:

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 0,5 tsk tsk salt
  • 1 st baguette

Så här gör du

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Strimla purjolöken (använd även den gröna delen). Lägg allt i en kastrull med buljongtärningar och vatten. Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Mixa slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Ringla ev i lite grädde vid servering.
  2. Rör ihop smör, persilja, vitlök och salt. Snitta baguetten och fyll snitten med smöret. Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
  3. Servering Byt grädden mot crème fraiche för en lite syrligare smak