Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Portvinssås – recept

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Klassisk sås som passar fint till fläsk, lamm eller vilt. Blir lite sötare i smaken än en vanlig rödvinssås.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk russin
  • smör till stekning
  • 2 dl portvin
  • 1 dl rödvin
  • 3 dl kalvfond
  • 1 tsk majsena
  • 1 tsk smör, rumsvarmt
  • salt
  • malen svartpeppar

Så här gör du

  1. Hacka löken fint, fräs lök och russin i smör i en kastrull.
  2. Häll på portvin, rödvin och kalvfond. Koka ner tills hälften återstår.
  3. Red av med majsena utrört i lite kallt vatten och låt såsen koka upp igen.
  4. Sila såsen och mixa ner smöret med en mixerstav. Smaka av med salt och svartpeppar.