Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Portionsfrittata med kantareller, pumpa och pecorino

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner

Fyllning:

  • rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • 150 g kantareller, rensade
  • 2 st schalottenlökar, finhackade

Äggsmet:

  • 8 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • rikligt med svartpeppar
  • 4 dl pecorino, riven
  • 150 g pumpakött, från t ex muscatpumpa

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär pumpaköttet i små bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Sväng runt med rapsolja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills pumpan är mjuk och fått fin rostad färg.
  2. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och fräs schalottenlöken. Tillsätt kantarellerna och bryn allt tills svampen fått fin färg och slutat vätska sig. Salta och peppra.
  3. Smörj en muffinsplåt. (Det går även bra att använda sig av muffinsformar, men använd dubbla formar.) Knäck äggen i en skål och vispa försiktigt. Tillsätt mjölk, grädde, riven ost samt salt och peppar och vispa samman.
  4. Fyll formarna till 3/4 med äggsmeten och lägg i kantareller och pumpa. Ställ in plåten mitt i ugnen och baka i cirka 20 minuter eller tills frittatan fått fin färg och äggsmeten stannat.