Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Port salut-snittar med rostad lufttorkad skinka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Jättegoda, välkomnande snittar till välkomstdrinken. Port salut och lufttorkad skinka på formfranska som får stekas i smör.

Ingredienser

12 snittar
  • 6 tunna skivor lufttorkad skinka
  • 6 skivor formbröd, gärna med vallmo
  • 100 g Port Salut i tunna skivor
  • 4 msk smör till stekning
  • 1 msk hackad persilja

Så här gör du

  1. Rosta skinkskivorna hastigt i en het stekpanna.
  2. Lägg ut ostskivorna på bröd­skivorna och lägg ihop dem med skinka emellan.
  3. Stek mackorna, gärna i omgångar, gyllenbruna i smöret, 1-2 minuter på varje sida. Platta ut, tryck till mackorna med hjälp av stekspade under stekningen.
  4. Låt svalna 5 minuter och skär varje macka i fyra trekanter. Strö över persilja och lägg på ett fat.