Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Porchetta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Porchetta
Egentagen bild

Porchetta har valts av det italienska Ministero delle Politiche Agricole, alimentari e Forestali som en “prodotto agroalimentare Tradizionale” (traditionellt jordbruksnärande produkt, en förteckning över traditionella italienska livsmedel anses ha kulturell relevans). Porchetta är härlig italiensk slowfood.
Servera med en potatissallad.

Tillagningstid: 1 dygn +3 timmar

Ingredienser

6 portioner
  • 2 färsk fläsksida (med svål)
  • 1 st stor finhackad lök
  • 3 st krossade vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 2 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 3 st strimlade lagerblad
  • 3 st finhackade rosmarinkvistar

Så här gör du

  1. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja och krydda. När löken är mjuk, rör i 1 msk av fänkålsfröna, 2 tsk malda kryddnejlikor, lagerblad och rosmarin och låt dem koka i 1 minut. Låt svalna.
  2. Lägg ut fläsket, köttsidan uppåt. Bred den kylda lök/kryddblandningen över köttet och massera in det. Rulla upp från den korta änden och knyt med snöre för att säkra.
  3. Gnid in köttet med 1 msk olja och resterande fänkålsfrön och malda kryddnejlikor. Slå in i plastfolie och låt vila i upp till 24 timmar. Ta fläsket ur kylen minst 2 timmar i förväg så att det rumstempereras.
  4. Värm ugnen till 175 grader. Laga i nederdelen av ugnen i 3 timmar. Slå in i aluminumfolie och låt vila på varm plats i 20 minuter. Skiva upp och servera med potatissallad. Glöm inte att njuta av maten
  5. ÖVERKURS! Är du en riktig snidare i köket delar du fläsksidan på längdens mitt nästan helt i genom. Det gör det lättare att rulla ihop.
Du kanske även gillar