Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Polentabröd med fetaost och spenat

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Glutenfritt polentabröd bakat med majsmjöl. Passar fint i picknickkorgen, på buffébordet och som gott tillbehör till det mesta!

Ingredienser

6 små portioner
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl neutralt mineralvatten
  • 2 dl solrosolja
  • 3 dl hackad tinad eller färsk spenat
  • 5 dl finmalet majsmjöl (polenta)
  • 1 tsk bakpulver
  • 300 g grekisk fetaost

  • lite salt och örtkrydda

Så här gör du

  1. Blanda majsmjöl med bakpulver.
  2. Vispa ihop alla ingredienser, spara hälften av fetaosten till topping, rör ner majsmjöl och bakpulver. Blanda om till en lagom lös smet.
  3. Häll smeten i en smord tårtform med avtagbar kant. Strö på resten av fetaosten, toppa med tomatskivor och grädda ca 20 min 180 grader.